De lekkerste pizza

Overal zie je ze: de gezonde pizza’s met een bodem van bloemkool of broccoli.
Al een hele tijd had ik zin om dit te proberen. Alleen stond ik er wat weigerachtig tegenover. Want hoe kon dit nu even lekker zijn als een ‘vette-met-kaas-overladen-en-dikke-deegkorst-pizza’, waar de draden kaas over je kin glijden en je mond plakt van de olie en saus?!
Dus probeerde ik het vorige week uit en echt…ik werd omvergeblazen door de lekkere smaak, hoe licht verteerbaar dit is en wat een groot comfortfoodgehalte deze pizza heeft.  Het zou zelfs kunnen dat het gerecht tot de beste pizza behoort die ik al ooit heb binnengespeeld.
Woorden schieten zwaar te kort, meer kan ik er niet over kwijt zonder de bloemkoolpizza oneer aan te doen.    *lichtjes overdreven, maar bon, jullie weten wel wat ik bedoel 😉

bloemkoolpizza

Voor de bodem:
1 grote bloemkool
2 eieren
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
snufje peper en zout en wat oregano
Voor de saus/bodemlaag:
1 blikje tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
2 el Italiaanse kruiden (kan ook vers bijvoorbeeld basilicum of oregano)

beleg naar eigen smaak bijvoorbeeld: salami, plakjes tomaat, geraspte kaas, mozzarella, garnalen, spinazie, pesto, tonijn enz…

Snij de bloemkool in roosjes en doe in de blender tot je een soort ‘rijst’ bekomt. Mix niet te lang want dan heb je puree, stoom de bloemkool gaar. Zet een vergiet klaar met een schone handdoek en doe hier de bloemkool in. Dan is het een beetje je eigen manier vinden om in de bloemkool te knijpen tot het meeste vocht weg is. (PAS OP, HEET! Dus laat het eerst even afkoelen). Als je het meeste vocht uitde bloemkool hebt gehaald kun je de eieren, kaas, peper, zout en oregano toe en roer alles nog even goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Je hebt nu het deeg om twee grote of vier kleine pizza’s te maken. Dit doe je door een bakplaat met bakpapier te bekleden en hier het deeg op uit te gieten en dan met je handen een platte pizzavorm te maken.
Laat de pizzabodems 15 tot 20 minuten in de oven bakken.(afhankelijk van je oven, let erop dat hij niet te donker wordt)

Ondertussen maak je makkelijke pizzasaus door een blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten in een schaal te doen waar je met je staafmixer in kan. Voeg knoflook(poeder) toe, Italiaanse kruiden, peper en zout. Mix dit met de staafmixer tot een papje.

Doe het papje op de pizza(‘s) en beleg met je favoriete groenten en vis/vlees/kaas.

Bak 10 – 15 minuten in de warme oven
Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.