Dulce de leche

Dulce de leche (“melk snoep” in het Spaans) is een rijke en decadente saus, die gelijkaardig smaakt als caramel.In tegenstelling tot caramel die gemaakt is door suiker te verhitten, is dulce de leche gemaakt door gezoete melk te verhitten. Het proces is simpel maar neemt nogal wat tijd in beslag.

Dit maken stond al heel lang op mijn lijst van “dingen die ik ooit eens wil proberen”. Maar doordat het zo zoet is, én naar het schijnt verslavend lekker, paste ik telkens. (kwestie van vriend te blijven met de weegschaal)

Het noodlot (ahum) sloeg toe toen ik in mijn voorraad een blikje gecondenseerde melk ontdekte die nodig opgebruikt moest worden. Ik gooi niet graag iets weg en dus kun je het recept nu ook hier terugvinden.

 

001.JPG

 

 

1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk

water

Au bain marie

1. Giet het blik met de gecondenseerde melk in de bovenste kom.

2. Plaats de pot boven een pot met kokend water
3. Plaats het op een laag vuur en laat het koken tot ongeveer een uur tot
een anderhalf uur totdat het dik of caramelbruin is.
4. Klop het totdat het mengsel zacht is.
5. Schep het mengsel in een kom

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast. Giet het over ijs, op een pannenkoek of gewoon op de boterham.

Smakelijk!

.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.