Easy Vegan. Week 1

Week1:
De eerste dagen verliepen al prima! Aan mijn ontbijt hoefde ik niet veel te veranderen : havermoutpap met een banaan of ander fruit en wat noten. Enige verandering is dat ik een lepel lijnzaadjes erover kieper. Oogt mooi en is nog goed voor de darmflora. Omdat 1 november een feestdag is en ik dus de rest van de week thuis ben, is het makkelijk om uitgebreid te koken. Kikkererwtencurry’s, een risotto met groenten,  quinoa- stoofpotjes, gegrilde groenten …en alles de diepvries in voor ‘drukkere tijden’.
‘s Avonds een kleurrijke salade of wat hummus met crackers, verse soep en we zijn helemaal into vegan. En het is lekker! En kleurrijk! En vullend!

Maar jullie hebben het ook wel al meegemaakt. Het dieet/eetwijze is perfect aan het gaan en plots is daar het weekend of etentje of gepland feestje. Voor veel mensen kan dit een struikelblok vormen om dit in hun dieet/eetwijze in te plannen…zéker bij mij. Dus even een paar dingen ‘niet veganproof’ gegeten, zonder schuldgevoel, want ondertussen weet ik dat niet alles 100% kan matchen met  je eetplannen. Nota: ik weet ook dat er heel veel mensen zijn die dit wél kunnen. Bij mij is het heel belangrijk om geen schuldgevoel te hebben, om zo mijn stressniveau te laten zakken op die momenten. Hmmm, misschien is dat de reden waarom ik nooit mijn gewicht op peil kan houden…hmmm?!  Jammer genoeg sluit de week af met een paar ziekdagen…maar…morgen is er terug een nieuwe week vegan! 

Rechts onder: salade van rode bietjes, appel, walnoten en avocadodressing

5 kleine bietjes of 2 grote, voorgekookt, in stukjes
2 appels, in stukjes
1 of 2 lenteuitjes, in ringen
handje walnoten

voor de avocadodressing
1 rijpe avocado
sap van 1/2 citroen
15 basilicumblaadjes
1 el goede olijfolie
peper/zout
1 el edelgistvlokken (optioneel)

1. Maak de dressing door alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde mousse te mixen.  Zet afgedekt in de koelkast in een glazen bokaaltje

2. snijd de bietjes in kleine blokjes. Meng de bieten met de appel, lente-ui en dressing. Garneer met de walnoten en wat extra citroensap en peper.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.