Easy vegan week 2

Week 2…de mislukte challenge…

Wat vliegt de tijd! We zitten al halfweg de challenge…en ik ben bijna de helft van de 2de week ziek geweest (gewoon iets wat gekend is, dus niets te maken met vegan eten).
Mijn week begon goed, maar halverwege werd het wat lastig, met op het einde van deze week een vegan-challenge-stop.

Ik merk bij mezelf dat ik wat geïrriteerd geraak. Ik mis zeker geen vlees, want ik at al heel weinig vlees, maar wel kaas en melk. Mijn kopje koffie met melk mis ik. Mijn cracotje of boterham met smeerkaas. Het beetje parmezaan op mijn pasta. jaaa, edelgistvlokken zijn heel lekker, maar toch… Het is dus duidelijk dat kaas en melk in mijn eetpatroon mijn dag beter maken. Ook al weet ik dat ik er eigenlijk niet zoveel van eet/drink en toch…toch hou ik er mee op. Ben nu overtuigd dat vegetarisch mij beter ligt.

Ik wilde eerst niet over mijn mislukte challenge schrijven. Ik dacht dat de mensen die mijn blog volgden misschien wel zouden denken wat een opgever ik wel was. Er zijn mensen die een leven lang plantaardig eten en ik kon het niet eens 2 weken volhouden. Ik had inderdaad kunnen volhouden, maar ik merk dat wat ik het liefste doe, eten en koken, plots een beetje lastig werd. En als er iets is wat ik wil vermijden is het net dat!

Mij even verdiepen in de vegan eetwijze heeft me wel heel wat dingen bijgeleerd en het heeft er zeker voor gezorgd dat ik soms andere keuzes ga maken, dus dat vind ik zelf zeker positief! En vooral: ik heb megaveel respect voor mensen die altijd plantaardig eten, want het is niet zo ‘makkelijk’ alsof het lijkt… soms.

Veganistische goulash (superlekker gerecht!!)

2-3 uien, gesnipperd
3 el olijfolie
1 dessertl bruine basterdsuiker
2 rode paprika’s, ontdaan van pitjes en in repen
2 teentjes knoflook
3 el paprikapoeder
1 afgestreken el kummel
1 blik gepelde tomaten
1 blik kidneybonen
1 blik witte, groene of zwarte bonen (uitlekgewicht per blik 250 g)
½ espressokopje espresso of zwarte koffie
verse peterselie

Verhit de olie, voeg suiker en ui toe en fruit deze 3 minuten op zacht vuur. Knijp de knoflook boven de ui uit, roer de paprikarepen, paprikapoeder en de kummel (gemalen karwijzaad) door de ui. Leg het deksel op de pan en laat onder af en toe omscheppen nog 4 minuten fruiten. Voeg de gepelde tomaten, de uitgelekte bonen en de espresso toe. Roer alles dooreen en maak met een pollepel de tomaten wat kleiner. Leg het deksel weer op de pan en laat nog een minuut of 10 (langer kan ook) op zacht vuur doorpruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Eet met zoete bruine rijst en bestrooi de goulash voor het opdienen met peterselie.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

1 gedachte over “Easy vegan week 2”

  1. Ik vind het al heel straf dat je met die challenge begon, temeer dat ik dat zelf ook wel eens klaarmaak, maar eerlijkerwijze moet toegeven, dat permanent vegan eten, ook voor mij niet makkelijk zou zijn. Vegetarisch ligt mij inderdaad ook stukken beter ! Maar zoals je zegt, het neemt niet weg dat je er een super leuke afwisseling in kunt brengen : soms vegan, soms vegetarian, en ja…. soms gewoon lekkere omakeuken zoals vroeger, waarom niet… ik wens je veel succes verder Nathalie en kijk nu al uit naar je volgende gerechtjes 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.