Ei love you!

z4XOfM6vpSeG1K7R-DbaSoCCYJJaoQB5FZ10PM-U9vs=w1067-h709-no.jpg

Een heel eenvoudig eitje in de kijker zetten is mijn opdracht voor Vlam deze maand. Een hele waaier mogelijkheden passeren door mijn hoofd. Omelet, gekookt, gepocheerd, in een dessert,… zo veelzijdig is ei wel.

Zelfs als leuk voorwerp tijdens zomerkampen, spelletjes en familiefeestjes is het een nuttig iets. Want wie heeft nog nooit eens het ‘ei-gooi-spel’ gedaan, waarbij je met een ei gooit en telkens iets verder van elkaar gaat staan?! Leuke herinneringen daaraan, maar bon, ik dwaal af….

Ik maakte een bordje sushi van omelet. Heel makkelijk, vlug klaar en ik ben zeker dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Het ziet er, volgens mij dan, heel chique uit . Dus misschien een tip voor bij de Paasbrunch of gewoon omdat eitjes zo lekker zijn natuurlijk.

I_bOxHb1U_yONIPnWxHdag1trdCH9aGGOnxNKJCSoCo=w442-h665-no.jpg

Voor 1 omelet (of 6 stukjes sushi)

2 Bio scharreleitjes

peper en zout

een snee ham

wat fijngesneden Goudakaas

beetje rucola

enkele spinazieblaadjes

 

Bak in wat boter een omelet van de eieren. Laat mooi stollen en goed afkoelen.

Beleg de omelet met de ham, de zeer fijngesneden kaasstukjes, de sla en spinazie en kruid wat af met versgemalen peper.

Rol heel stevig op en leg (verpakt in folie) even in de koelkast zodat het wat kan opstijven.

Snij mooie sushi van je rolletje…Klaar!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.