Flageolettensalade

Dit is een goed gerecht om te gebruiken als je niet veel verse groenten in huis hebt en ergens nog een blik bonen staan hebt.  Met verse flageolets lukt dit ook natuurlijk, maar dan is de bereiding iets langer. Ik hou meer van de snelle versie. En zo heb je eens een ‘andere’ salade voor bij de BBQ bijvoorbeeld…lijkt me heerlijk met een gegrild lamskoteletje.

DSC_8219[1]Sap van 1/2 citroen

2 sjalotten, fijngehakt

2 x 400 g flageoletten uit blik, afgespoeld

1 klein teentje knoflook, geperst

2 tomaten, in kleine stukjes (zonder vel en zaadjes)

flinke scheut olijfolie

zout en peper

flinke hand bladkruiden – peterselie, koriander, munt, basilicum,…

Giet de flageolets in een vergiet en spoel ze goed af.

Snipper de sjalotten fijn, pers er het teentje look bij en meng met het sap van de halve citroen

Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes en voeg ze bij het sjalottenmengsel.

Giet de bonen er nu ook bij, samen met de olie, peper en zout.

Snij de groene kruiden fijn en strooi ze over de salade.

Roer goed om en zet even in de koelkast zodat de bonen alle smaken kunnen opnemen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.