Food for friends

Een supergezellig tuintje midden in de stad, een tafel vol lekkers en een 10 tal van de beste vrienden: dat zijn de ingrediënten voor een perfect geslaagd feestje! En vorige zaterdag werd het meer dan geslaagd, het weer zat ons ook nog eens helemaal mee, zalig! Omdat het leuk is als iedereen aan tafel kan mee feesten hadden we enkele maaltijdsalades klaargemaakt. Heel fris en met veel smaken. Natuurlijk moet je niet wachten op een feest om de recepten eens uit te proberen. Ze zijn perfect bruikbaar om gewoon als maaltijd op tafel te zetten of zelfs om mee te nemen naar werk/school!

Tip : alle ingrediënten vind je terug bij Sweet Nuts en Biomarkt te Kortrijk. Vooral de gerookte tonijn in blik is een aanrader! En natuurlijk de lekkere Biowijnen 😉

DSC_9094

Het recept voor de orzosalade (vooraan) vind je hier

Rijstsalade met kip, ananas en kokos (voor 4 pers)

  • 300 gr basmati rijst
  • 400 gr kipfilets, in blokjes gesneden
  • 20 gr boter
  • 1 blik ananas, uitgelekt en sap behouden
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 blikje maïs (uitgelekt gewicht ong 200 gr)
  • een scheut kokosmelk

Voor de dressing (de rode op de foto)

  • 20 cl ananassap
  • 2 el honing
  • 1/2 kl sambal

Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Spoel de gaargekookte rijst koud onder stromend water en wrijf de korrels los met de hand of een vork.

Bak de paprika + blokjes kip in hete boter tot de kip lichtbruin gebakken is. Kruid goed af met peper en vadouvan (of kerrie)

Voor de dressing : meng het ananassap + honing + sambal.

Meng de rijst + kip + stukjes ananas + blokjes paprika + maïs + kokosschilfers en voeg een klein scheutje kokosmelk toe.  Overgiet dan de rijstsalade met de dressing en schep alles voorzichtig om.

Pastasalade met gerookte tonijn, groenten en yoghurtdressing (4 pers)

  • 500 gr pasta naar keuze
  • 2 x gerookte tonijn uit blik, uitgelekt
  • 4 hardgekookte eitjes
  • 1 komkommer, in stukjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • enkele druppels tabasco
  • sap van 1/2 citroen
  • peterselie en bieslook
  • 1/5 l yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.

Snij de groentjes klein en de eitjes in 4 parten

Vermeng de yoghurt met 2 teentjes knoflook uit de knijper + enkele druppels tabasco + 1 soeplepel mayonaise + citroensap + zwarte peper.

Vermeng de pasta met tonijn uit blik en de groenten en schep er de gekruide yoghurtdressing door.

Bestrooi met veel bieslook en peterselie.

Smakelijk!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Food for friends”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.