Food from Marokko

couscous

De Marokkaanse keuken wordt als een van de gevarieerdste keukens ter wereld beschouwd. De reden hiervoor is de eeuwenlange interactie van Marokko met de buitenwereld

Kruiden worden op grote schaal in het Marokkaanse eten gebruikt. Ondanks dat Marokko al duizenden jaren kruiden importeert, komen vele ingrediënten uit Marokko zelf, zoals saffraan, munt en olijven, sinaasappelen en limoenen. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peer en gember, saffraan en kurkuma. Kip is het meest gegeten vlees  in Marokko. Het meest gegeten rode vlees is rundsvlees, ook al wordt de voorkeur gegeven aan lamsvlees, dat echter relatief duur is. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagse moskeebezoek. Andere belangrijke gerechten zijn tajine, pastilla (hartige taart met kip) en harira (soep). Het laatste wordt met name tijdens de ramadam  gegeten. De populairste drank is groene thee met munt. De lokale Berberse keuken is vergelijkbaar met de rest van de Marokkaanse keuken, maar heeft veel minder externe invloeden.

Mijn man kreeg van een Marokkaanse zakenrelatie een heel lekker uitziende, traditioneel klaargemaakte couscous. Ik zie er al naar uit om daar vanavond van te smullen…geen beter cadeau dan een culinair cadeau, toch? Lachen

Ik wil alleen eens iets teruggeven aan die mensen, maar zit mijn hoofd te breken over “wat”. Omdat die zakenrelatie niet op vaste tijdstippen komt kan het niet iets “vers” zijn…

Iemand een idee?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.