Fusilli met Italiaans gekruid kippengehakt

Wie mij kent weet dat er bij mij niets boven goed en lekker eten gaat. Het is een van de dingen waar ik voor leef en dat is al altijd zo geweest. Toen ik klein was kon ik al enorm genieten van smaken en er was weinig wat ik niet lustte. Wat het met mijn gewicht door de jaren heen deed, dat weet ook iedereen die me kent. De laatste tijd ben ik heel erg bezig met gezond en minder eten. Niets extreem, geen dieet volgen, wel meer groenten, minder vlees en suikers en dergelijke. Op de een of andere manier associëren veel mensen gezond eten nog altijd met eentonig, saai, kleurloos en konijnenvoer. Niets is minder waar. Gezond voedsel kan decadent, veel, romig, heerlijk en tegelijk goed voor je zijn! Niet overtuigd? Probeer deze pasta-wok eens en proef en geniet…

DSC_8957[1]

2 uien

2 stokken prei

2 courgettes (gemiddelde grootte)

350 g volkorenpasta (ik nam fusilli)

400 g kippengehakt

5 eetlepels light room

oregano, naar smaak

2 eetlepels olijfolie + 2 eetlepels extra

peper en zout

Kook de pasta, afgedekt, 10 minuten en giet af en zet even aan de kant

Snipper de uien, snij de preien in fijne ringen en snij de courgette in kleine stukjes

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het kippengehakt rul op middelhoog vuur.  Voeg de uien toe een bak nog wat verder. Voeg de prei en courgette toe en bak nog 5 minuten

Voeg de room en de oregano toe aan de groenten en roer goed door. Voeg de past toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuutje

Besprenkel nog even met de extra olijfolie en serveer

Smakelijk!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

3 thoughts on “Fusilli met Italiaans gekruid kippengehakt

  • 5 augustus 2015 at 20:02
    Permalink

    Dit is eentje dat ik vrijdag op mijn menu plaats…
    Lekkere inspiratie ?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.