Gebakken scampi met venkel en Pastis

004.JPG

24 scampi

2 venkelknollen

4 pijpajuintjes

8 cl pastis

3 dl room

2 dl visfond

boter

zwarte peper en zeezout

 

 

Snij de groene takjes van de venkelknollen en hak ze grof.

Snij de venkel in fijne reepjes en de pijpajuin in flinterdunne ringetjes.

Pel de scampi, maar laat het staartstukje zitten.  Snij ze in de lengte net niet middendoor en verwijder het darmkanaal.

Breng de visbouillon samen met de scampipellen aan de kook. Laat dit trekken en zeef.

Stoof de venkelreepjes en de pijpajuin beetgaar in hete boter.  Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.  Overgiet met pastis en blus met de bouillon.  Roer de room erdoor en laat even inkoken.

Kruid de scampi met peper en zout.  Bak ze kort in hete boter tot ze mooi roze kleuren.

Verdeel de romige venkel over de voorverwarmde borden.  Schik de scampi erop en werk af met het venkelgroen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.