Gebakken schelvis met zeekraal en dillepuree

Zeekraal is een eetbaar, zout smakend plantje. Zeekraal kan uit verschillende gebieden komen. Zeeland (Nederland), Frankrijk, Israël, Mexico of Portugal zijn de belangrijkste leveranciers.  Ik kreeg ooit als tip : als je nog nooit zeekraal at, dan moet je het rauw proeven. De eerste smaak die je krijgt is zout en verder is het gewoon krokant, een beetje het gevoel alsof je radijs eet, maar dan zonder die typische radijssmaak. Het is dus opletten om niet teveel extra zout toe te voegen in je gerecht.  Zeekraal is heel makkelijk klaar te maken. Rauw in een salade, roerbakken met een uitje als bijgerecht bij vlees of vis, of in een vegetarische schotel.

DSC_8963[1]

1 kg aardappelen

200 g zeekraal

2 uitjes

3 knoflooktenen

4 tomaten

verse takjes dille

1 citroen

400 g schelvis

4 eetlepels olijfolie

beetje boter en melk voor de puree

peper en zout

Kook de aardappelen, laat uitstomen en zet even aan de kant.

Was de zeekraal en snipper de uitjes. Pers de knoflook fijn en snij de tomaten in parten. Hak de dille fijn en bewaar apart. Pers de citroen uit.

Verhit de helft van de olijfolie in een wok en bak de zeekraal en uien op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg knoflook, tomaat en ciitroensap toe en bak zo’n 3 minuten verder. Kruid af met peper.

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan en bak de schelvis aan beide kanten 2 – 3 minuten. Kruid af met peper en zout

Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Voeg wat boter en melk en de helft van de fijngesneden dille toe. Roer tot een smeuïge puree.

Serveer de puree met de vis en de zeekraal en garneer met de overige dille

Smakelijk!

Recept : HelloFresh

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.