Gegrilde boterham met rauwe ham en kruidige perensalsa

 

009-001.JPG

1 grote rijpe Flandria peer, in kleine blokjes

geraspte schil en sap van 1 limoen of van ½ sinaasappel

1 eetlepel walnootolie

1 eetlepel bieslook

  •  2 eetlepels basilicum

snufje pimentpoeder

1 gegrilde boterham of ciabatta

100 g rauwe (Parma- of Serrano-) ham, in brede repen

Meng in een kom de blokjes peer met het sap en de rasp van de limoen of sinaasappel, walnootolie, bieslook en basilicum en breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.

Bestrijk de boterham of ciabatta met walnootolie en rooster ze in een hete grillpan knapperig met mooie bruine strepen.

Schep een lepel perensalsa op de gegrilde boterham en drapeer er enkele repen ham op.

 

Heel lekker als lichte lunch. Kan ook als aperitiefhapje gemaakt worden

 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.