Gehaktballen met seldersaus

  • 035.JPG
  • 500g gemengd gehakt
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 witte selder
  • 2 sjalotten
  • 1 scheut witte wijn
  • 2dl room
  • bouquet garni (laurier en tijm)

 

  • Plet de look fijn en hak ze.
  • Doe het gehakt in een mengkom en voeg toe : het ei, paneermeel en look.
  • Kneed het mengsel, voeg zout en peper toe en rol balletjes.
  • Verhit boter in een pan en bak de balletjes goudbruin, ze moeten nog niet doorbakken zijn want ze garen dan nog verder mee in de seldersaus.
  • Sjalotten fijn, stengels van de selder in stukjes.
  • Klontje boter in een kom, stoof de sjalot en de selder aan. De selder mag gerust beetje bruin kleuren.
  • Voeg de witte wijn toe en gooi een bouquet garni erbij. Alcohol even laten verdampen.
  • Voeg room toe en de balletjes.
  • Laat nog 15 minuten sudderen
  • Dien op met puree of een gekookte aardappel
  • Smakelijk!.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.