Gehaktballetjes “anders”

balletjes met spinazie en tomaat

750g gekruid varkens-rundsgehakt    1 groot ei    broodkruim (geweekt in melk)    1 teentje look    300g verse spinazie     4 tomaten (ontvelt en ontpit)     125g ricotta     200ml lichte room     olijfolie     peper, zout, nootmuskaat

Meng het gehalkt met ei, broodkruim, look en maak balletjes.   Bal ze rondom bruin in de olijfolie.   Snij de spinazie fijn en laat ze meebakken tot ze goed gekrompen is.   Klop ondertussen de ricotta los met de room en kruid.  Voeg dit mengsel bij de balletjes en laat een 20 tal minuutjes op een heel zacht vuur staan, wel regelmatig roeren!

Snij de tomaatjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.