Gehaktbrood met zoetzure topping

Beetje anders dan een gewoon gehaktbroodje.  De ketchup en mosterd zorgen voor een zoetzure, sticky laag die heel goed past bij het gehaktbrood.

 

001.JPG

500g gemengd gehakt

3 eetlepels gehakte peterselie

beetje kerriepoeder, beetje paprikapoeder

paar druppels Worchestersaus

1 ei

paneermeel

peper en zout naar smaak

Voor de topping :

3 eetlepels ketchup

1/2 eetlepel mosterd

1/2 eetlepel sojasaus

 

Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood door elkaar. De hoeveelheid paneermeel hangt af van de grootte van de grootte het ei en de hoeveelheid vocht in het gehakt. Voeg beetje bij beetje paneermeel toe, totdat je een stevige massa hebt.

Maak een broodje en leg in een ovenschotel.

Meng alle ingrediënten voor de topping onder elkaar en smeer (enkel van boven!) op het gehaktbrood.

Zet in een voorverwarmde oven van 180°C voor 45 minuten.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.