Gemarineerde kippenbouten met sinaasappel

Een warme maaltijd bestaat in de meeste gezinnen uit aardappelen, vlees en groenten met als dessert fruit. Er word door voedingsexperts aangeraden om fruit best afhankelijk van een maaltijd te eten. Vermengd met ander voedsel zou fruit in je lichaam gisten en rotten. Mahja, laat ik nu net iemand zijn die zich daar niet al te veel van aantrekt én bijvoorbeeld ongelooflijk graag eend met sinaasappel, gebraad met warme perziken of kipcurry met ananas eet.

Eend met sinaasappel staat in de top 10 van meest bestelde (of afgehaalde) gerechten bij de chinees. Ondertussen is dit al een klassieke smaakcombinatie. Ik wou eens weten of kip met sinaasappel even lekker was. Ik probeerde dit recept uit en het was heerlijk!

DSC_8151[1]4 kippenbouten (met vel)

2 BIOsinaasappels (grondig gewassen)

1 sjalot

2 teentjes look

grof zeezout

olijfolie

Ingrediënten Marinade

2 teentjes knoflook (geperst)

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels honing

1 koffielepel geraspte verse gember

1 eetlepel  paprikapoeder

1 koffielepel kurkuma

Peper en zout

olijfolie

 Neem een kleine kom en meng hierin alle ingredienten van de marinade.

Neem de kippenbouten en leg ze in een ruime schaal. Verdeel de marinade over de kippenbouten. Doe ook wat marinade onder het vel. Dek de schotel af met vershoudfolie of gebruik een Tupperwarepot en zet in de koelkast. Laat de kip minstens 12 uur marineren (langer mag ook)

De volgende dag…

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een ruime ovenschaal en vet in met een scheutje olijfolie.

Pel de sjalot en snij grof. Pel de teentjes look en snij in plakjes. Snij de sinaasappel (met schil) in grove parten. Doe de sjalot, look en sinaasappel in de ingevette ovenschaal en meng goed.

Leg hierop de gemarineerde kippenbouten met velkant naar beneden.

Bak de kip gaar in ongeveer 50min (hangt van je oven af). Na ongeveer 25min bakken, draai je de kippenbouten zodat de velkant naar boven ligt en laat verder bakken.

Als de kip gaar is, haal uit de oven er serveer meteen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.