Gentse waterzooi

Omdat de feestdagen nogal “zwaar” waren op culinair gebied(en vooral op de weegschaal), deze week een beetje “lightere” kost ten huize Nathalie en Co Schamen

En wat geurt er lekkerder in je keuken dan dit :

KIP

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 kippenfilets
  • 1 witte selder
  • 3 witte preien
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • tijm
  • laurier
  • peper en zout
  • 2 eierdooiers
  • beetje melk
  • 20 g peterselie
  • 120 g gekookte aardappelen
  • 20g boter

Bereiding
De kipfilets aan de kook brengen met 3 liter water en peper en zout gedurende ongeveer 40 minuten. Vervolgens de gesneden groenten in grove stukken eraan toevoegen en nog ongeveer 10 minuten koken. Het kookvocht daarna binden met 20 g boter en de aardappelen toevoegen.

Afwerking
melk , 20 g peterselie, 2 eierdooiers mengen en aan de bereiding toevoegen.
Serveren in een diep bord.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.