Gepaneerde mosseltjes en aioli

004.JPG

gekookte mosselen

4eetlepels panko

1 eiwit

een bussel verse kervel

5dl arachideolie

 

Voor de aioli:

1 snede wit brood

een kopje melk

1ei + 1 eigeel extra

1 koffielepel mosterd

2dl olijfolie

4 knoflooktenen (of meer, naar smaak)

 

Hak de kervel fijn en meng deze met de panko.  Paneer de mosselen door ze eerst in eiwit te wentelen en vervolgens in het mengsel van kervel en panko.

Bak de gepaneerde mosseltjes in arachideolie in een pan. Laat uitdruppen op keukenpapier

 

Voor de aioli : week het brood in de melk. Knijp het geweekte brood uit en voeg 1 geheel ei, 1 eigeel (het eiwit gebruik je om de mosselen te paneren), mosterd en lookteentjes toe.

Mix het geheel en voeg vervolgens heel traag de olijfolie toe tot de gewenste dikte is bekomen.

 

*volgende keer kies ik voor jumbomosselen, gaat beter om te paneren en presenteert ook mooier denk ik*

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.