Gestoofde mungbonen

Deze boontjes zijn nog vrij onbekend, maar wel heerlijk om te eten. Mungbonen zijn peulvruchten en eerder gekend als de boon waar taugé van gemaakt wordt. Taugé die je vooral in de Aziatische keuken terugvindt. Mungbonen mogen ook in het rijtje ‘superfoods’ worden geplaatst want het zijn nogal voedzame boontjes. Dus uitstekend geschikt voor vegetariërs en mensen die geen/weinig koolhydraten eten.

 

R2mMoerdThN-HlHcPcPi8r5mtXXTMuSXRYZzeTs2DhA=w455-h685-no.jpg

 

Ik kocht ze bij Sweet Nuts. Een zalige winkel om rond te neuzen en je mandje te vullen met gezonde biologische producten. Elke weekdag kan je er ‘s middags ook terecht voor vegan en biologische quiche, dagverse soep en originele dessertjes (ook om mee te nemen)

Tussen het winkelen door kan je er genieten van een hartverwarmende pauze met een heerlijke thee of een kop koffie…een aanrader dus!

 

gwYouP2vYX0MqPEbLUmi0G70N2A7Quzn3diHk7seziw=w1031-h685-no.jpg

 

 

250g mungbonen

ghee of boter

2 tenen knoflook

1 gehakte rode ui

2 eetlepels tomatenpuree

1/2 groene en 1/2 rode paprika, in blokjes

1 chilipeper, gehakt en zonder zaadjes

3 dl water

peper en zout

Doe de bonen in een pan en giet er zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng ze aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn en het water verdampt is. Neem de pan van het vuur en stamp de bonen tot een grove puree.

Verhit de ghee of boter in een andere pan, doe er de knoflook en ui in en fruit ze in 5 minuten goudbruin.

Schep er vervolgens de tomatenpuree door en roerbak nog 2-3 minuten.

De mungbonen erdoor scheppen en vervolgens de blokjes paprika en de gehakte chilipeper.

Het water erbij schenken en alles goed omscheppen.

Ongeveer 10 minuten laten sudderen, eventueel overdoen op een schaal en meteen opdienen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.