Gestoomde waterzooi van vis

Een stoomoven in je keuken. Wie wil dat nu niet? Met 0% vet en 100% smaak koken. Helaas is mijn keuken compleet en is er echt geen plaats meer om zo’n oven te installeren. Ik heb/had dan ook een stoomkoker, een bak met 3 verdiepingen op, die heel veel plaats innam en ik menig keren vervloekte bij het afwassen…maar bon, hij werkte goed, dus gebruikte ik hem ook.

Deze week ging ik naar een Tupperwaredemo bij mijn schoonzus thuis en daar werd de Microgourmet voorgesteld. Een stomer voor in de microgolfoven. Die is al een tijdje in omloop bij Tupperware, maar ik had er nog niet echt veel over gehoord (ben namelijk een hevige Tupperwarefan). Heb alles in me opgenomen van tips en tricks om met deze pot aan de slag te gaan en heb me er ene gekocht! Wel een hapje uit het budget want goedkoop is het niet (€96). Vandaag heb ik de stomer gebruikt (met dank aan mijn schoonzus die ene op reserve staan had!) en ik ga het luidop zeggen : deze zal mijn favoriet worden in de keuken!

DSC_8206[1]500 g krieltjes

een wortel, wat broccoli, paprika, boontjes…

1/2 kg zalm en kabeljauw in blokjes

1 dl witte wijn

2 dl room

2 soeplepels maizena

1 1/2 visbouillonblokje

bieslook, peper en zout

DSC_8205[1]Schil de wortel en kuis de andere groenten en snij in blokjes

Doe de groenten in het diepste vergiet van de microgourmet.

Leg de ontdooide of verse vis in de bovenste vergietschaal
Verkruimel een half bouillonblokje op de vis bovenaan.
En zet de microgourmet nu voor 25 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.
De room doe je samen met de witte wijn in een microgolfkannetje, voeg daar 2 soeplepels maïzena aan toe. Klop dat goed onder elkaar.  Kruid met peper en zout en verkruimel het hele visbouillonblokje hierbij.
Als de stoomtijd voorbij is van de groenten en vis, breng je ze over in een ovenschaal. De helft van de kookvloeistof onderaan in je Microgourmet voeg je toe aan de room en zet het kannetje dan 2 minuten in de microgolf op 800 Watt.
Roer nog eens goed door en giet de saus over de groenten/vis.
Voeg fijngesneden peterselie.
Smakelijk !
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.