Gevogeltestoofpot met appel

Regelmatig verschijnt er bij ons kip op tafel. Ik denk dat er geen week voorbijgaat zonder dat er kip gegeten wordt. Een van de gemakkelijkste dingen is de kip kruiden, wat boter erbij en in de oven, daar hoeft geen recept bijgehaald worden. Als kind was ik verzot op mijn grootmoeders volauvent, heerlijke dikke brokken kip, romige saus…en dan zwijg ik nog over de lekkere puree die we erbij aten. Denk dat toen mijn ‘liefde voor eten’ al begonnen was 🙂

Het recept hieronder roept geen herinneringen op, maar is een variant op de klassieke “appelmoes met kip”. Niets speciaals, maar de smaak is heel erg lekker!! Misschien een beetje inspiratie om weer eens wat anders te doen met kip.

002.JPG

3 kipfilets (je kunt dit ook met stukken kip maken)

1 grote ui

1 kaneelstokje

1/2 koffielepel kaneelpoeder

1 snuifje saffraan

1 koffielepel gemberpoeder

4 stoofappelen

200 ml appelsap

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

 

 

Snipper de ui heel fijn.

Snij de kip in stukken (als je een hele kip gebruikt natuurlijk!).

Giet een eetlepel olie in een stoofpan en laat de stukken kip snel kleuren tot ze goudgeel zijn.

Voeg daarna de ui, kaneel, saffraan en gember toe. Kruid met peper en zout.

Giet het appelsap in de pan. Meng onder het vlees, denk af en laat gedurende 30 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer regelmatig of er nog genoeg vloeistof in de pan zit. Voeg water toe indien nodig.

Schil de appelen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

Voeg ze bij het vlees, samen met de honing.

Laat het geheel nog een kwartier afgedekt sudderen op een laag vuur.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.