Gevulde courgette met kippengehakt en geitenkaas

Pruttelende stoofpotjes en geurige ovenschotels, ze smaken zowel in de zomer als in de winter goed. Het prettige aan een ovenschotel is dat je bijna al het werk van tevoren kan doen. Je saus maken, alles in de schotel leggen, de oven in, deur toe . Ondertussen kun je nog iets leuks doen, bij je gasten gaan zitten of gewoon je krant lezen.

4s55zyzhVix2dPmfBj8M4a6deUVP6B3JSis7I2jBIkA=w1031-h685-no.jpg

2 of 3 bol courgettes

400g kippengehakt

1 sjalotje, gesnipperd

2 teentjes knoflook

1 rode paprika, heel fijn gesneden

een stuk zachte geitenkaas

tomatensaus

zout, peper, Provencaalse kruiden, wat pikante chili

 

Oven voorverwarmen op 200°C

Snij het hoedje van de courgettes. Hol ze uit met een lepel en zorg dat er een halve centimeter vruchtvlees blijft zitten voor de stevigheid van het bolletje. Strooi wat zout en peper binnenin.

Blender het vruchtvlees van de courgettes en de rode paprika fijn en meng met het gehakt, het geperst knoflook, peper, zout. Meng er het stuk geitenkaas onder tot je een mooi deeg verkrijgt.

Vul de courgette op met dit gehaktmengsel. Druk goed aan en zet het hoedje er vanboven op.

Maak een pittige tomatensaus als volgt : doe olijfolie in een kom, fruit er wat sjalot, de kruiden en look in. Doe er een halve kilo tomaten bij (of neem een blik tomatenstukjes) en laat zeker 20 minuten pruttelen.

Giet de tomatensaus in een ovenschotel, zet er de courgettes in en laat ongeveer 35 minuten garen in de warme oven.

Heerlijk met wat aardappelpuree of rijst.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.