Gezonde muffins met kokos en frambozen

Wikipedia zegt : Een snack of tussendoortje is een kleine maaltijd die meestal buiten de normale maaltijden genuttigd wordt. Doordat het als aanvulling op de normale voeding wordt gegeten, en doordat het op wisselende tijdstippen genuttigd wordt, zijn snacks een belangrijke oorzaak van overgewicht.”

Bij deze dus een recept voor een verantwoord en gezond tussendoortje!

 

DSC_5619.JPG

 

1 banaan

2 eieren
125 ml amandelmelk
2 koffielepeltjes bakpoeder
125 g havermout
Handvol frambozen (uit de diepvriezer)
40 g kokos (geraspt)
1 eetlepel honing
30 ml zonnebloemolie
Snufje zout

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de amandelmelk tot een mooi beslag.

Voeg de honing toe en roer er de kokos en de zonnebloemolie erdoorheen.

Meng tenslotte de frambozen door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de muffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De muffin is gaar als een brochettestokje (of breinaald) er schoon en droog uitkomt.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.