Glutenvrije appeltaartjes

Voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen wordt het steeds makkelijker om te bakken of koken. De hoeveelheid recepten die glutenvrij zijn wordt niet alleen steeds groter, ze zijn ook steeds makkelijker terug te vinden. Ook het aanbod van glutenvrije producten is enorm toegenomen sedert de hype om glutenvrij te eten. Is alleen maar goed nieuws!
Dit bladerdeeg vond ik bij Bio-Planet. Het is lekker, maar toch een ietsje droog. Met de appeltjes erbij toch wel een heerlijk makkelijk zondags taartje!

13924864_10154416640574441_1955671956376788114_n

 

Plakjes (ontdooid) glutenvrij bladerdeeg

2 appels

2 soeplepels suiker

wat kaneel

 

 

 

glutenvrije appeltaartjesOven op 180° (= warmeluchtoven), anders 220°

Schil de appel en snij in dunne plakjes

Meng in een bakje de suiker met de kaneel.

Leg de bladerdeegvelletjes op een bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en en verdeel plakjes appel over 1 velletje bladerdeeg.

Verdeel daarna een beetje van het suiker-kaneel mengsel over de appel en vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen.

Bak 20 minuten in de oven en bestrijk eventueel met wat abrikozenjam.

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Glutenvrije appeltaartjes

    • Dag Carline!
      Als ik je kan helpen met wat tips of als je vragen hebt ivm glutenvrij eten dan mag je me altijd mailen hoor. In het begin is het wat nadenken en moeilijk, maar na een tijdje zul je zien dat glutenvrij koken niet zo moeilijk is. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.