Glutenvrije oliebollen

20121227_203311.jpg

600g bloem (glutenvrije)

40g suiker

1/2l melk

42g gist (15g droge gist)

4 eidooiers (en eiwit)

1/2 vanillestokje

snufje zout

 

Gist oplossen in lauwe melk.

Straalsgewijs bij de bloem en de suiker mengen.

4 eierdooiers erbij mengen.

Eiwit kloppen met 1/2 stokje vanille en snufje zout.

Eiwit traag onder het deeg roeren zodat een luchtig deeg ontstaat.

1/2 uur laten rusten (rijzen) op een warme plaats.

Met 2 lepels (of de ijsschep) balletjes maken en frituren in zonnebloemolie op 180°C.

Bestrooi met bloemsuiker

SMAKELIJK!!

20121227_203257.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.