Gratin van wilde rijst

Wat het oudste vrouwenweekblad van België en ook wel het populairste is weet iedereen : Libelle. Zelf vind ik het ook een heel leuk blad, ook al koop ik het nooit. Onze familie heeft een traditie van ‘doorgeefboekjes’. Mijn moeder koopt Libelle, mijn dochter Flair, ik afwisselend TVFamilie, Story, Feeling, enz…We lezen al de weetjes, waarheden en roddels uit ons eigen blad en dan geven we door. Ikzelf heb vooral aandacht voor de recepten (dat was waarschijnlijk niet moeilijk om te raden), want veel van wat hier al op tafel kwam vond ik terug in Libelle, zoals dit rijstrecept. Heel makkelijk te maken. Er zijn onnoemelijk veel variaties die je kunt bedenken op dit recept. Ben nu al zeker dat dit hier ook een ‘familieblijver’wordt, net als ons doorgeefsysteem.

0aHZbjmczNFqvv_FwFFKuXTr5nbFQsfviRMuiI1j7Lc=w1031-h685-no.jpg

 

500 g kastanjechampignons

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gehakte dragon

1 eetlepel gehakte peterselie

300 g wilde rijst

50 g geraspte gruyère

3 grote eieren

120 g zure room

250 g cottage cheese

1 koffielepel mosterd

olijfolie, peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180°C

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Klop de eieren los met de cottage cheese, de zure room en de mosterd. Kruid met peper en zout

Borstel de champignons schoon. Halveer ze of snij ze in kwartjes. Bak de champignons in wat olijfolie. Bal de ui en knoflook mee tot ze glazig zijn.  Kruid met flink wat peper en een beetje zout.

Meng de gekookte rijst met het eimengsel, de gehakte kruiden en de gebakken champignons.

Schep alles in een ingevette ovenschaal.

Strooi er de geraspte kaas over en laat vervolgens 30 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.