Grieks gehaktbrood zonder gehakt

Een grote vleesliefhebber zal niet snel op zoek gaan naar vegetarische recepten. En toch wil ik hier aan alle carnivoren bewijzen dat ‘zonder vlees’ soms bijna geen verschil maakt. Ik vond online een recept voor Grieks gehaktbrood, gemaakt met vegetarisch gehakt.  Zelf eet ik ook heel weinig vlees, maar helemaal zonder, nee, dat net niet. Man daarentegen is een echte ‘meatlover’. En daarom wil ik hem dit voorschotelen, gehaktbrood (zonder dat ik zeg wat het eigenlijk echt is) en dan is het afwachten naar zijn reactie… spannend! 😉

 

008.JPG

 

Twee sneetjes oud brood
Twee pakken vegetarisch gehakt (Vivera, Tivall)
Bosuitjes, fijngehakt
Een courgette, in de blender, net geen moes
Een rode paprika, in de blender, net geen moes, hele kleine stukjes
Drie teentjes knoflook, fijngesneden
Twee theelepels tijm en/of oregano
Twee ons feta, verkruimeld
Twee eieren
Een klein blikje tomatenpuree
Zout, peper, paprikapoeder, komijn
Kerstomaten, gehalveerd
Olijfolie

Week het brood in wat melk of water. Knijp uit en meng het vervolgens met alle ingrediënten, op de eieren na. Je kunt het dan nog rauw proeven en controleren of er nog extra kruiden bij moeten. Als de smaak in orde is, kun je de eieren erbij doen en alles in een ingevette ovenschaal doen. Stevig aandrukken en overgieten met wat olijfolie. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
Je kunt hem koud en warm eten.

Er zitten al zoveel groenten in dat je er alleen wat knapperig brood of wat aardappel uit de oven bij kan serveren….en misschien een glaasje rode wijn?.

Smakelijk!

*Eerlijkheid gebied me te zeggen dat Man wel door had dat dit geen vlees was, maar hij vond het wel superlekker en miste zijn brokje dier niet! 😀

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.