Griekse abrikozen

Nu je tegenwoordig van alle kanten hoort over gezond eten en hoe je dat best doet, ben ik geneigd om te zeggen dat je af en toe ook eens moet eten wat je echt lekker vindt. Waarmee ik niet wil zeggen dat gezond eten onsmakelijk zou zijn, natuurlijk niet!

Toen ik dit recept tegenkwam, kreeg het niet veel aandacht omdat er yoghurt in verwerkt is. Yoghurt en ik, geen beste vriendjes, nee. Ik dacht : ‘t is een gezond dessert dus ga ik het klaarmaken.

En, ik ga het nog maken, nog veel keer zelfs….ongelooflijk lekker is dit! Die zachte Griekse yoghurt heeft me omvergeblazen, zo lekker! En het ziet er nog mooi uit ook.

DSC_5513.JPG

 

250 ml koud water

50 g kristalsuiker

1 kaneelstokje

klein plukje saffraandraadjes

1 eetlepel vloeibare honing (acacia of bloemenhoning)

12 abrikozen, gehalveerd en ontpit

125 ml Griekse yoghurt

50 g pistachenootjes, gehakt

 

Doe het water met de suiker, honing, saffraan en het kaneelstokje in een pannetje en verhit tot de suiker is opgelost.

Laat ongeveer 5 minuten zacht inkoken en voeg dan de abrikozen toe.

Verwarm de vruchten een 10tal minuten op een zacht vuur en haal dan het pannetje van het vuur.

Verwijder het kaneelstokje.

Laat de abrikozen in de siroop afkoelen.

Serveer de abrikozen op de Griekse yoghurt, giet er wat van de siroop over en besprenkel met de gehakte pistachenootjes.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.