Groentenschotel met merquez

Wat gaan we vandaag eten? Deze vraag komt dagelijks bij de meeste mensen terug. Ik ben er een van. De keuze van het menu hangt vooral af van mijn humeur, mijn voorraad en tijd.  Ik lees heel veel recepten, maar volg ze niet altijd zoals ze neergeschreven zijn en soms is het resultaat uitermate lekker, soms ook niet.

Zelfs met de lange nazomer die we hebben had ik toch zin in hutsepot. Niet in een traditionele winterse hutsepot, wel een waar de vakantie nog een beetje inzit. Het resultaat, een groentenschotel met Marokkaanse ‘touch’. Heel lekker en vooral echt comfortfood!

005.JPG

 

1 dikke courgette

500g pompoen

1 groene paprika

3 dikke wortels

wat krielpatatjes

2 tenen look

1 dikke ui

1 blikje kikkererwten

paar merquez worstjes

kaneel, gember, komijn, paprika, saffraan, laurier

olijfolie

peper en zout

 

Snij alle groenten in middelgrote stukken.

Stoof in wat olie de ui en het geperste look tot het glazig ziet.

Voeg alle grofgesneden groenten en krieltjes toe en kruid met al de kruiden.

Laat even goed stoven. Zet het vuur wat lager en voeg wat water of bouillon toe zodat de groenten zachtjes kunnen verder garen.

Giet, als de groenten beetgaar zijn, de kikkererwten erbij.

Bak de merquez heel goed aan en voeg dan toe aan de groentenschotel.

Laat alles nog even verder pruttelen en kruid naar smaak bij met wat zout en zwarte peper.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.