Havermoutkoekjes

Tagatose werd gelanceerd als de nieuwe gezonde suiker. Tagatose is een natuurlijke suiker die uit lactose (= melksuiker) verkregen wordt. Het wordt toegepast in konfituren, en er is tegenwoordig ook een tafelzoetstof van. Het benadert, volgens mezelf,  in elk geval meer de echte suikersmaak dan aspartaam en stevia. Je deelt gewoon de hoeveelheid suiker door2 in een gerecht en dit is dan je hoeveelheid tagatose.

Ik gebruik dit maar heel zelden en dan vooral om het caloriegehalte in mijn ‘tussendoortjes’ lager te houden.

002.JPG

 

 

100g bloem

150g havermout

125g boter

100g Tagatose (of 200g bruine basterdsuiker)

1 lepeltje melk

 

Oven voorverwarmen op 175°C.

Alles bij elkaar in een kom doen en snel door elkaar kneden.
Met de hand balletjes iets groter dan een knikker rollen.

Op de bakplaat met ingevet bakpapier, geschrankt (ze lopen beetje uit) leggen en met een vork platdrukken.

10 tot 15 min in de oven.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.