Homemade bounty’s

Naar een idee van “Not Enough Cinnamon”…ere wie ere toekomt.

Nogal een plakkerige boel om ze zelf te maken, maar de smaak is hemels. Pas op! Eens je eraan begint kun je niet meer stoppen met ze te snoepen

En zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb!

200g geraspte kokos

280g gecondenseerde melk (gesuikerde)

250g chocolade (kies zelf welke je de lekkerste vindt)

 

In een kom meng je de gecondenseerde melk samen met de kokos tot je een plakkerige dikke brij krijgt.

Gebruik je handen om langwerpige reepjes te maken. Goed persen zodat de reepjes samenplakken. Elke 3 à 4 reepjes je handen even onder de kraan en afspoelen helpt om beter te kunnen kneden en zo plakt het deeg niet zo erg aan je handen.

Leg op een bakplaat, waarin je bakpapier gelegd heb, de reepjes mooi op een rijtje en zet voor een kleine 20 minuten in de diepvriezer. Dit maakt het makkelijker om achteraf in de chocolade te dippen.

Ondertussen zet je 200g chocolade een 2 -3 minuten in de microgolf (of je smelt bain marie) zodat ze mooi kan smelten. Dan voeg je de rest van d chocolade toe  om ervoor te zorgen dat de chocolade achteraf mooi zal blinken.

Tijd om te dippen!

Met 2 vorken rol je de reepjes door de chocolade en leg ze op een rooster om uit te druppen.

Zet de rooster een paar uur in de koelkast zodat de chocolade mooi kan harden.

Bewaar in een luchtdichte doos…kan een klein weekje bewaren…hm, benieuwd of die echt zo lang zullen meegaan.

1 gedachte over “Homemade bounty’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.