Homemade granola

Granola is een populair recept op de foodblogs van mensen die bezig zijn met gezond eten. Het lijkt op muesli, maar is geroosterd in de oven. Daarbij komt nog dat het helemaal niet moeilijk te maken is en veel gezonder dan de kant-en-klaar verpakkingen die je in de supermarkt kunt kopen. Even langs de Turkse bakker in de straat, waar ik heerlijke goedkope notenmengelingen haal en voila…morgen staat er als ontbijt granola op tafel!

002.JPG

350 gram havermout

150 gram gehakte noten (walnoten, cashewnoten, amandelen,…)

40 gram sesam

340 gram honing

160 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of een andere)

120g gepelde pitten, rozijnen of gedroogd fruit

 

Warm de oven voor op 150°C.

Schep de havermout in een grote kom.  Voeg de gehakte noten, sesamzaadjes en pitten toe. Roer alles goed door elkaar.

Giet de olie en de honing in een maatbeker en roer.

Voeg het honingmengsel toe aan je havermout en meng alles goed door elkaar.

Leg bakpapier op een bakplaat en stort er het mengsel op. Verdeel goed over de plaat.

Bak voor 30 – 35 minuten in de warme oven.  Na 20 minuten roer je het mengsel eens goed los en laat dan verder bakken.

Laat de granola goed afkoelen. Voeg eventueel de rozijnen of gedroogd fruit toe.

Giet over in luchtdichte bokalen en serveer met melk, yoghurt of fruit.

Deze granola bewaart geopend nog een 3tal weken.

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.