Kabeljauw met prei en bacon

kabeljauwprei.jpg

 

 

  • 4 stukjes kabeljauwfilets (of andere vaste witte vis)
  • 8 stronkjes prei
  • 4 sneetjes bacon
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1/2 glas witte wijn (of visfond)
  • een handvol verse kruiden: platte peterselie, tijm, rozemarijn
  • peper en zout

 

  • snij de prei in fijne reepjes van een 4 cm lang
  • stoof ze bijna zacht in boter, kruid met peper en zout
  • schep in een ovenshotel
  • schik er de vis op
  • kruid terug met wat peper en zout
  • stamp in de vijzel de tijm, rozemarijn, peterselie en wat zout
  • voeg er 8 eetlepels olijfolie, de witte wijn en het sap van een halve citroen bij
  • kruid met peper
  • giet over de vis
  • schik er als laatste de bacon in reepjes op
  • plaats een 30 tal min in een voorverwarmde oven op 175°
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.