Kalfstartaar/coquille/avocadocreme

005.JPG

150g mager kalfsvlees

4 coquilles

1 avocado

sap van 1 citroen

zure room

cayennepeper

1 bosje peterselie

1 bosje basilicumblaadjes

olijfolie/maisolie

1 sjalot, look, peper en zout

 

 

Kalfsvlees in tartaar snijden (blokjes), kruiden met peper en zout. Beetje peterselie en olijfolie erbij en koel bewaren in de koelkast.

Schil de avocado, mix het vruchtvlees met een schepje zure room en citroensap. Kruid met cayennepeper en beetje zout. Vul een spuitzakje (ik maak dit met een plastiek zakje waar ik een hoekje van knip)

Mix basilicumblaadjes met olijfolie, maisolie, sjalot, look, peterselie en zout

Maak met een uitsteekvorm een torentje van de tartaar. Bak de coquilles kort en leg ze bovenop het vlees.

Spuit een beetje avocadocreme ernaast en leg er ook een coquille op.

Kruid met grof zout en besprenkel wat basil/peterselie olie ernaast.

Heel erg lekker!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.