Kalkoenstoofpotje met broccoli/paprika/kerrie

004.JPG

1kg kalkoenstoofvlees

1 gele en 1 oranje paprika, in reepjes gesneden

1 broccoli, in roosjes

1 sjalot, fijngesnipperd

5dl kippenfond

2 eetlepels olijfolie

70g tomatenconcentraat

165ml kokosmelk

1 koffielepel paprikapoeder

1 koffielepel kerriepoeder

1 mespunt cayennepeper

 

Verhit de olijfolie in de kookpot en kleur het vlees langs alle kanten.  Voeg de sjalot toe en laat even meestoven.

Giet de fond in de pot en voeg ook het tomatenconcentraat toe.  Schep het stoofpotje om en laat 25minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Doe de reepjes paprika en de roosjes broccoli erbij en laat nog zo’n 10minuutjes verder sudderen.

Breng op smaak met kruiden en giet er de kokosmelk bij. Meng terug goed en laat opnieuw even sudderen.

Bind de saus.

Heel lekker met rijst!

 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.