Kip met abrikozen en amandelen

Heerlijk recept uit de rijke wereld van de Marokkaanse keuken. Deze kip is heerlijk, gezond en zoet en zal zeker ook door kinderen graag gegeten worden.

YPD5gXBFa63BVCiTdV85S6s2SWHqiYbs0nNCIS70ccM=w1031-h685-no.jpg

4 kippendijen (bovenstuk van de bil)

2 rode zoete uien

2 tenen look

200 g gedroogde abrikozen

500 ml kippenbouillon

100 ml sinaasappelsap

handvol geroosterde amandelen

1 lepel komijnpoeder

1 lepel gemberpoeder

1 kaneelstokje

peper en zout

 

Rooster de amandelen tot ze goudbruin zien en zet ze aan de kant om af te koelen.

Zet je kookpot op het vuur en doe er wat olijfolie in.

Bak de kippendijen goed aan. Haal ze uit de kom en leg ze even apart

Snipper de ui en de look en voeg toe aan het aanbaksel van het vlees. Giet er de kruiden bij en stoof verder. Door verhitting komt de smaak van de kruiden goed vrij.

Doe dan de kippendijen terug in de pot.

Voeg de bouillon, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe. Halveer de abrikozen en gooi ze ook bij de kip

Laat ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven.

Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de schotel.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.