Kip met bloedappelsien en Cointreau

kipsinas.JPG

 

 

Als je van de smaak van sinaasappels houdt, dan is dit een receptje dat je zeker zal bevallen.

– Kipfilet voor 2 personen
– 1,5 sinaasappels (ik nam bloedappelsienen, gaf de saus een iets ander kleurtje dan met gewone)
– 1 dl room
– 3 cl cointreau
– boter
– peper&zout
– kaneelpoeder

 

Pers 1 appelsien en vang het sap op. Voeg bij dit sap wat kaneelpoeder (let op dat je niet teveel toevoegt zodat de smaak niet overheerst). Bak de kip bruin aan beide zijden gedurende een dikke 5 min.

Laat je oven alvast voorverwarmen op 180°C. Leg daarna de kip in een ovenschaal. Voeg de cointreau bij het sinaasappelsap en giet dit mengsel over de kip in de ovenschaal.
Dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende een 30-tal minuten in de oven (of tot de kip gaar is). Haal de kip even uit de schotel en voeg de room toe. Snij de partjes uit de halve sinaasappel en voeg deze eveneens toe. Breng nog wat extra op smaak met peper&zout.

Dresseer de kip op het bord en overgiet voor de helft met de saus

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.