Kip met citroen

kip-ctroen

Koop een kip en verdeel in 8 stukken.

Ik nam een Creuset (groot formaat) en deed daarin:

Een flinke scheut olijfolie, peper en zeezout, rozemarijn of provencaalse kruiden, 5 tenen look ongepeld, een citroen in vier partjes gesneden en uitgeknepen, een theelepel kippekruiden.
Doe er de stukken kip bij, masseer alles flink in en  steek de ijskast in, ik deed het de avond ervoor, maar ZEKER een uur.

Neem de pot uit de koelkast,  schil nog 2 uien, doe ze in grove partjes  en doe erbij,
Meng alles nog een keer door mekaar.

Steek in een voorverwarmde oven voor een klein uurtje op 180°C

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.