Kipcurry op Indische wijze

indische kip

 

Voor 4 personen:

  • 700g kipfilet
  • sap van 1 citroen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • arachide olie
  • 4 tomaten (gepeld en in stukjes)
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • 2 eetlepels Raz El Hanout
  • 200ml water
  • 3 eetlepels room
  • zout, peper

Bak in een pan met de arachideolie de in blokjes gesneden kipfilet aan, samen met de gesnipperde ui.  Voeg er de Raz El Hanout aan toe, bak even mee. Daarna de in stukjes gesneden tomaat en de sterke mosterd erbij voegen en mengen.

Doe het water bij, de room en de look.  Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.

Laat gedurende 30 à 40 minuten garen op een laag vuurtje.

Voeg het citroensap toe.

Dien op met Basmatirijst.

Proef en geniet!!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.