Kipcurry salade

Zelfgemaakt is zoveel beter dan de potjes die je koopt in het warenhuis. En voor het werk moet je het ook niet laten, buiten de tijd die gaat in het koken van de kip is het een makkie. Tip : je kunt ook restjes gebakken kip gebruiken!

012.JPG

 

1 kleine kip

gedroogde currykruiden

helft mayonaise, helft yoghurt

1 fijngehakt teentje look

fijngehakte peterselie

beetje mosterd (zachte)

kurkuma

Kook de kip in een bouillon van ui, selder, prei, wortel, look, tijm en laurier. Laat ze heel gaar koken zodat het vlees superzacht is.

Snij het kippenvlees heel klein en meng met de curry, mayonaise, yoghurt, look, peterselie, mosterd en kurkuma. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen vermengen.

Serveer met een boterham met eventueel beetje appel, tomaat erop.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.