Knoflook in de microgolf

Wij (gelukkig allebei!!) zijn dol op knoflook, ook op de geroosterde versie; zo’n subtiele en zachte smaak en toch zoveel power in een gerecht. In de oven is het niet moeilijk om te maken, maar in de microgolf gaat het stukken sneller én het effect is bijna hetzelfde. Alleen is het dan niet echt roosteren, eerder stomen. Vooral ideaal als je er een knoflooksoep van wil maken, puree met knoflook of gewoon als pasta in een potje doen voor in een later gerecht.

Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat je de tenen ziet zitten. Zet de knoflookbol in de schaal en besprenkel met olijfolie. Kruid licht met zout en peper.

Doe ongeveer anderhalve eetlepel water in een schaaltje (naast de knoflook). Je kunt ook witte wijn gebruiken voor extra smaak. Dek de schaal af met een deksel (of bord). Dus over de look en water/wijn.

Zet de magnetron op 600W, 3 minuten. Check de knoflook na 3 minuten, por even met een vork om te zien hoe zacht de teentjes knoflook zijn. Nog te hard? Weer 3 minuten, weer checken, enz.
Ga net zo lang door totdat de knoflook zacht is en je er met een vork makkelijk doorheen gaat.

Knijp de knoflook uit de teentjes en gebruik in je favoriete recept.

Smakelijk!   En geniet van de geur als je met elkaar praat  😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.