Köfte met risotto van Ebly

KOFTE

köfte

-500 gram lamsgehakt
-1 lentuitje in fijne ringetjes
-handvol bladpeterselie en munt (grof gehakt)
-zout, peper
-1/2kl koriander
-1/2kl komijn
-1/2kl chilivlokjes

-meng alle ingredienten voor de köfte, en vorm rond de houten prikkers een soort worstje
-leg deze op een schaal en zet minsten een uur in de koelkast om op te stijven en de smaken te laten doordringen.

-verwarm een beetje olie in een tefalpan en bak hierin op niet te hoog vuur de kofte gaar

 

Maak een risotto van tarwekorreltjes (Ebly): (voor 2 personen)

-stoof een sjalotje en een teentje look aan in olijfolie
-voeg een flinke kop graantjes toe en roer tot elke graantje bedekt is met een laagje olie
-voeg 3dl kippeboullion toe en een handvol blokjes courgette en wortel, peper en zout
-roer en af en toe en na 20 minuten roer je er nog een beetje room door en een handvol peterselie

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.