Kokoscurry noedelsalade

Net zoals pasta heb je ook noedels in veel verschillende soorten en maten. Glasnoedels, eiernoedels, rijstnoedels enz…Soms weet ik niet wat ik moet kiezen wanneer ik in de supermarkt voor het Aziatische schap sta. Omdat rijstnoedels heel makkelijk te koken zijn én we hier een glutenvrije eter in huis hebben is de keuze gauw gemaakt: rijstnoedels!

Deze lange, vrij brede en witte noedels zijn van origine Chinees en worden gemaakt van rijst. Ik heb ze bijvoorbeeld gebruikt in deze salade die je eigenlijk ook warm kunt eten met wat vlees of vis. Gekoeld is het een zeer lekker bijgerecht bij BBQ, als schotel op een koud buffet of gewoon als aperitiefhapje!

13934812_10154414745264441_4415482099350377538_n

 

125 gr rijstnoedels

2 teentjes knoflook, geperst

2 soeplepels gele (of groene) currypasta

½ koffielepel kurkuma

400 ml blik kokosmelk

1 tomaat, gesneden

1/2 ui, gesneden

1 soeplepel sesamolie

1 snuif zout

½ kop verse basilicum, ruw gesneden

 

Kook de rijstnoedels in gezouten water. Bak de knoflook en ui in de sesamolie. Voeg de currypasta, kurkuma, zout en kokosmelk en laat dit 6-8 min sudderen

Verwijder van het vuur, roer er de basilicum en tomaten door. Giet de noedels af onder koud water tot ze afgekoeld zijn.

Doe deze terug in de kom, voeg de saus toe en roer door elkaar. Laat goed afkoelen voor serveren.

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.