Komkommerrisotto met gerookte zalm

komkommerrisotto met zalm

1/2 komkommer – 2 bosuitjes – 40 g boter – 1 theelepel chilipoeder – 1 teentje knoflook – 200 g langkorrelrijst – 1/2 liter visbouillon (van tablet mag) – 100 g gerookte zalm – 25 g (versgeraspte) parmezaanse kaas – zout en peper

Schil de komkommer, halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Fruit de komkommer en bosui met het chilipoeder. Schep de rijstkorrels erdoor en bak ze zachtjes glazig. Voeg de visbouillon toe en kook de rijst zonder deksel in ca. 12 minuten tot een smeuïge risotto, roer regelmatig.
Snijd de zalm in reepjes. Roer de rest van de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Schep de risotto op 4 borden en verdeel de zalmreepjes erover.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.