Konijn met Chimay

chimay_konijn23.jpg

1 konijn van 1.3/1.5kg
1 ajuin
2 flesjes chimay 33 cl
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels confituur
laurier
tijm

Snij het konijn in stukken – voorpoten – achterbillen – lijf in 3 of 4 stukken

Braadt dit alles goed aan – peper – zout

Doe in een grote pot : de stukken konijn – het bier – de ajuin – de konfituur – de mosterd, op een stuk brood – laurier – thijm – peper – zout – (eventueel stukjes wortel en ui)

Laat dit alles sudderen op een klein vuurtje tot het gaar is (+/- 2 uur).

De saus kan eventueel gebonden worden met een donker bindmiddel en afgewerkt worden met peterselie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.