Koolpakketjes met kalfsgehakt

Op een koude winteravond gaat er niets boven een dampend bord met kool, gehakt en aardappelpuree.  Dit recept zal ongetwijfeld herinneringen oproepen aan grootmoeders keuken…

zLiIl4gcPsXld0xTTtt7tu2qoCrEOR5qbGK0rE61ySg=w1031-h685-no.jpg

 

1 witte kool of een savooikool

1/2 kg kalfsgehakt

1 ei

1 sjalotje, fijngesneden

1/2 bosje peterselie, fijngehakt

1 koffielepel paprikapoeder

1 koffielepel kurkuma

nootmuskaat, geraspt

peper en zout

boter

 

Verwarm de oven op 220°C.

Maak de bladeren van de kool los door er heet water tussen te laten lopen nadat je de steel zo diep mogelijk weggesneden hebt.

Kook de bladeren 5 minuten in kokend zoutwater. Giet de koolbladeren af en leg ze in koud water. Leg de koolbladeren op een handdoek.

Meng het gehakt met het ei, het fijn gesneden sjalotje en de fijn gesneden peterselie en kruid goed af met peper en zout en eventueel een beetje nootmuskaat

Verwijder de dikke nerf van de bladeren en vul ze met het gehakt.

Boter een vuurvaste schaal en leg de pakketjes met de gladde kant naar boven tegen elkaar in de schaal. Dek af met aluminiumfolie.

Leg op elk pakketje een klein klontje boter en strooi paprikapoeder en kurkuma op de pakketjes.

Gaar de koolpakketjes in een voorverwarmde oven, onder de folie, gedurende 20 minuten.

Verwijder dan de folie en laat in 10 minuten bruinen.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.