Kruidige pompoencake

Een licht gekruide, zoete pompoencake met noten, abrikoos en rozijnen. Erg lekker bij een tasje koffie of thee. Voor de ultieme verwennerij, besmeer je de bovenkant met wat gesmolten chocolade of geklopte room.
Dit recept kan ook gemaakt worden als cakejes of muffins.

  • 250 g bloem (of 125 g volkoren bloem en 125 g gewone bloem)
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel gemalen kaneel of speculaaskruiden
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • 250 gr verse pompoenpuree (pompoen koken in water, uit laat lekken en pureren)
  • 200 gr suiker
  • 125 ml melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 60 gr noten, zeer fijn gehakt
  • 60 gr stukjes abrikoos en rozijnen

De oven voorverwarmen op 180°C

Zeef de bloem, bakpoeder, gemalen kaneel, zout en gemalen nootmuskaat samen in een kom.

Meng de pompoenpuree, suiker, melk en eieren goed samen in een grote kom.

Voeg de droge ingrediënten aan de natte toe, evenals de olie en noten, abrikoos en rozijnen en meng alles. Het beslag zal iets klonterig blijven. Niet te lang mengen.

Schep het beslag in een goed ingevette bakvorm.

Bak in het midden van de oven gedurende 65 minuten voor een grote cake of 50 minuten voor twee kleinere. De cake is gaar als een ingestoken spies in het midden van de cake er droog uitkomt.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.