Lasagne van aubergines

Een cadeautje voor mijn lezers: een receptje uit deel 2 van Nooit meer Diëten van Sandra Bekkari.

sandra bekkari

1 rode ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
olijfolie
400 g tomatenblokjes met basilium, uit blik
1 rood pepertje, pitjes verwijderd en in stukjes
Provençaalse kruiden
zwarte peper
een snufje zout
1 grote aubergine
150 g mozzarella cuisine, in plakjes
2 tomaten, in dunne plakjes
2 eetlepels pijnboompitten (ik had geen meer, dus liet dit weg)
1 handvol verse basilicum

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, rode peper, Provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat een 10-tal minuten sudderen zonder deksel.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een kleine halve centimeter en kruid met zwarte peper en zout.

Neem een schotel en doe er wat saus in.

Maak laagjes van de aubergine, de tomatensaus, de mozzarellaplakjes, de schijfjes tomaat en herhaal. Eindig met een laagje mozzarella, een paar schijfjes tomaat en werk af met de pijnboompitten en het basilicum.

Plaats 30 minuten in de warme oven

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Lasagne van aubergines”

  1. Hallo,
    Ik maak de lasagne met aubergine ook vaak, maar zet de aubergines eerst een uurtje onder zout.
    Is dat niet wenselijk? Het zou de bitterstoffen uit de aubergine weghalen.
    Groetjes
    Manuela

    1. Dat was oorspronkelijk om het bittere vocht eruit te trekken. Maar tegenwoordig zijn de aubergines minder bitter (doorgekweekt, net als bv. witlof, die is tegenwoordig ook minder bitter, vroeger moest je daar altijd de kern uitsnijden), dus naar mijn mening is het niet meer nodig. Als ik aubergine gebruik in mijn gerechten bestrooi ik ze nooit met zout. Maar het kan wel als jij je daar beter bij voelt, of dat nodig vindt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.