Lichte chocolademousse

Heel licht en luchtig is dit recept van chocomousse. Die bevat geen eidooiers of opgeklopte room en kan dus een lekker alternatief bieden op de teveel gesuikerde chocomousse …én voor als je echt niet meer kan weerstaan aan de verleiding van chocolade 🙂

002.JPG
4 eiwitten
4 eetlepels fijne kristalsuiker
150 gram pure chocolade
Je smelt de chocolade ‘au bain-marie’.
Terwijl je wacht, klop je de eiwitten met de suiker tot een stevige sneeuw .
Eiwitten mengen met de gesmolten chocolade.
Je giet de chocolademousse in mooie dessertschaaltjes en zet die een uurtje of langer in de koelkast.

Wacht dan geduldig (soms moeilijk) want het resultaat is overheerlijk!

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.