Lichte lunch met rauwe ham, noten en champignons

Op 11 september bracht Pascale Naessens haar nieuwste boek Puur Eten uit. Terug de gezonde keuken zoals we die van haar kennen, maar dan nog puurder. Intussen heeft ze al verschillende boeken uit, stuk voor stuk bestsellers. Ze schrijft ook culinaire reportages en columns en geeft workshops over voeding en gezondheid. En ik ben fan van haar keuken!

Dit gerechtje is heel lekker als lichte lunch, maar kan ook als hapje gegeven worden. Trek dan wel de ham in kleinere stukjes want anders ‘eet’ dat niet zo makkelijk voor je gasten én maak de portie iets kleiner.

005.JPG

rauwe ham

100 g hazelnoten

250 g bruine kastanjechampignons

2 sjalotjes

2 eetlepels xeresazijn (of balsamicoazijn)

bladpeterselie

beetje zwarte peper

 

Hal de hazelnoten fijn in de mixer en snij de peterselie.

Snij de champignons en de sjalot fijn en stoof even aan in wat olijfolie

Voeg, als het vocht (die de champignons afgeven) is uitgekookt, de xeresazijn, de peterselie en de noten toe.

Laat nog even stoven tot een vrij droge massa.

Trek de ham in kleinere stukken en serveer met de notenmengeling.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.